sunnuntai 27. tammikuuta 2013

SM-kisat - spjassitoleranssia ja tuplamestaruus


Spjalerancen debyyttikinkerit, SM-kisat, pelattiin Turun Veritas-stadionilla 19-20. tammikuuta. 45 pelaajaa raahautui paikalle taistelemaan suomenmestaruudesta.

Lauantai käynnistyi juniori-, nappula-, rookie-, naisten- ja veteraanisarjoilla. Näissä Spjalen edustusta kantoivat Pasi, Janne ja Vesa K. jotka selvisivät moitteettomasti pudotuspeleihin sijoilta 5, 6 ja 8. Vesa K. putosi Kokolle suoraan neljässä ottelussa. Janne kohtasi puolivälierässä Kimmo Erikssonin, jonka voitontahto oli kuin olikin Jannelle liikaa, sarja Kimmolle 4-0. Sarjan tiukatkin pelit kääntyivät lopulta Kimblen nimiin. Toisaalla Pasi näytti konkaritason pelaaja Erik Lindgrenille loistavia otteita vieden sarjan 4-2 nimiinsä. Pasin tie päättyi välierissä suomenmestari Kokkoa vastaan 4-0. Pronssiottelussa myös Pasi sai maistaa Kimmon nopean pelityylin ja pronssin vei pääskyvuorelainen suoraan 3-0.

Avoimessa sarjassa koko Spjalerancen edustus pääsi kokeilemaan kisakuntoaan. Alkusarjoista jatkopaikan nappasi 11 seuran edustajaa. Seuraavan päivän finaalisarjojen alussa kuultiin tuttua kitinää finaalilohkojen epätasaisuudesta, A-lohkon nähtiin olevan selvästi B:tä haastavampi. A-lohkossa pleijariviivan paremmalle puolelle sijoittuivat Hellström sekä lohkon kaksoisvoiton ottaneet Ahti ja Temppuli, sen sijaan karvaan putoamisen kokivat pelaamatta jättänyt Vepsäläinen sekä Tatu, Otto ja Huotelin. Huotelimen 12 pistettä riittivät tasapisteillä putoamiseen. Viimeisen kierroksen ottelu jatkopaikan saaneen Antti Suojasen kanssa ja matsista unohtuneet ”härpäkkeet” olivat tästä noin 100% vastuussa. B-lohkosta pleijareihin runnoivat Mylläri, Tuho ja Oskari, Pasin pelien päättyessä putoamiseen.

Mylläri pudotti Hellströmin ensimmäisellä kierroksella.
Hellströmin KK lähtövalmiina.
Pleijarit olivat valmiit alkamaan kuuden Spjalen edustajan voimin. Mylläri ja Hellström kohtasivat ensimmäisellä kierroksella. Tästä sarjasta kehkeytyi tasainen trilleri, joka kääntyi Myllärille otteluvoitoin 4-2. Otteluista 3 oli jatkoaikoja ja ainoastaan yksi ottelu päättyi useamman kuin yhden maalin erotuksella. Oululaisittain voisi sanoa, että KK:n taitaja Hellström ei ”saanut sitä nousemaan”. Oskari kohtasi ensimmäisellä kierroksella Ollilan, jonka vire oli tälle päivälle liikaa, sarja 4-1 Ollilalle. Tuhon ja Erälaukon sarja meni voitoin 4-1 Erälaukolle. Sarja oli runsasmaalinen puolin ja toisin. 6-1 Juhalle ratkenneen kolmannen ottelun päätti Erälaukon lakoninen toteamus, ”Kyllä me ollaan Juho niin huonoja”. Ahti tuhosi omassa sarjassaan Stiben suoraan neljässä, samoin lukemin Temppu koulutti Miettistä. Stiben maalisaldo Ahtia vastaan jäi vaatimattomaan yhteen häkkiin koko sarjan aikana.

Myllärin pelit katkesivat ylityötiukan sarjan päätteeksi Ollilaa vastaan otteluvoitoin 3-4. Sarja oli jo viidennen ottelun jälkeen Myllärille katkolla, mutta kaksi viimeistä ja tasaista ottelua päättyivät Ollilan vihkoon. Ahti ei suonut Erälaukolle sympatioitaan vaan antoi kuulua näytöstyyliin 4-0. Samoin Temppu vei Jantzan otteluvoitoin 4-1. Jan ei heikko vastus kuitenkaan ollut, olihan poika vienyt ensimmäisellä kierroksella Kantolan seitsemännen jatkoajalla.

Välierissä Ahti ja Temppu välttivät toisensa lohkon kaksoisvoiton ansiosta. Ollila väänsi koko tahdollaan Ahtia vastaan, mutta se ei riittänyt moninkertaisen suomenmestarin peittoamiseen. Sarja Ahdille 4-1. Temppu järjesti Magnusta vastaan kenties kisojen jännittävimmän spektaakkelin, kun loistovireessä ollut Magnus vei sarjan aina seitsemänteen kohtaamiseen saakka. Viime sekunneilla ratkaiseva ottelu oli vielä tasan 2-2, kun kiekko pomppi kuin pomppikin Tempun sentteriuralle. Tempun keskushyökkääjä päätyi tilanteessa kaikille tuttuun suoraviivaisimpaan ratkaisuun ja latvialaissyntyisen ”Oppaa!” –huudon saattelemana Teemu eteni hienosti SM-finaaliin Ahtia vastaan.

Ahti vei viidennen peräkkäisen
suomenmestaruuden tuttavallisin ottein.
Finaalissa Ahti oli jälleen murskaava ja suomenmestaruuspokaali päätyi Ahdin reppuun 4-0 ratkenneen finaalin jälkeen. Näin Spjalerance näytti avausturnauksessaan laajan tasonsa kaksoisvoitollaan ja leveäraiteisella pleijariedustuksellaan. Myös edelliskauden parhaiden pelaajien palkinnot jaettiin ensisijaisesti Spjalen pelaajille. Huotelin sai tunnustusta oikeasta laidastaan sekä monipuolisuudestaan, Temppu nimettiin kauden junioriksi, kauden pelaajaksi sekä kauden puolustajaksi, kun Ahti palkittiin sentteristään ja vasemmasta laidastaan. Kauden tulokkaan palkinnon vei rookiemestari Vepsäläinen.

Spjalerancen virallinen julkistus tehtiin lauantai-iltana ja seuraavana päivänä nähtiin kisapaikalla mustapinkkiin pukeutunut, uusi laajakirjoinen seura. Menestys oli mairittelevaa ja seura otettiin vastaan mielenkiinnolla. Seuran seuraava etappi on 2. helmikuuta pelattavat ruotsinmestaruuskisat, joihin lähdössä ovat Otto, Tuho ja Huotelin. Tuolloin on aika rakentaa vakuuttava spjassitoleranssi myös länsinaapurin puolella!


Otto

Kuvat: Timo Toivonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti